В умовах війни вкрай важливим є забезпечення належного стану дорожньо-транспортної інфраструктури області.

27 червня за участю Начальника ОВА Сергія Борзова відбулось засідання Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху.

Як підкреслив очільник області, наразі особливо важливо зберегти дорожне покриття, адже експлуатація великовагових або великогабаритних транспортних засобів у літній період може призвести до його пошкодження через високу температуру повітря.

Саме тому актуальними є обмеження у дорожньому русі, робота місць відстою вантажного транспорту, а також посилення габаритно-вагового контролю та документального вагового контролю на дорогах області.

«Варто посилити роботу відповідних служб області щодо дотримання учасниками обмежень руху», - наголосив Сергій Борзов.

Учасники засідання приділили значну увагу проблемі нелегальних перевезень в області, яке залишається невирішеним. Надходить велика кількість скарг від перевізників щодо перехоплення «нелегалами» пасажиропотоку.

«Це призводить до знищення легального бізнесу, який сплачує податки до бюджету та дотримується всіх вимог законодавства з пасажирських перевезень. Тому слід посилити роботу управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області та інших відповідних служб для боротьби з «нелегалами», - зауважив очільник області.

Також порушили питання про так звані «острівці безпеки» на трасі М-30 Стрий - Умань - Дніпро – Ізварине. Через особливості їх облаштування підвищується аварійність на окремих ділянках цієї траси.

Зважаючи на це, Начальник ОВА черговий раз акцентував увагу керівника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Вінницькій області Ігоря Жебелєва на необхідності вирішення зазначеної проблеми.

Під час засідання Сергій Борзов також наголосив на забезпеченні освітлення та встановлення необхідних дорожних знаків на автошляхах державного та місцевого значення.

Зважаючи на численні скарги мешканців, очільник області звернувся до  балансоутримувачів щодо негайного врегулювання даного питання.

Підбиваючи підсумки, Начальник ОВА Сергій Борзов дав низку доручень структурним підрозділам та профільним службам щодо вирішення проблемних питань та подальшого здійснення належного транспортного сполучення в умовах воєнного стану.