15-16 травня 2024 року заступник Голови ДЕСС Ігор Лоссовський взяв участь у Дев’ятому засіданні Комітету експертів Ради Європи з питань ромів та мандрівників (ADI-ROM), яке відбулося в Страсбурзі, Франція.

Комітет ADI-ROM, що діє в рамках Керівного комітету з питань антидискримінації, різноманіття та інклюзії (CDADI), визначає та спрямовує міжурядову діяльність Ради Європи та її країн-членів на захист і просування прав людини ромів та мандрівників, їхню інтеграцію в суспільство та активну участь у житті громадянського суспільства.

Під час 9-го засідання ADI-ROM було презентовано дорожню карту впровадження програм з підвищення потенціалу щодо початку вивчення історії ромів та мандрівників у шкільних програмах і навчальних матеріалах середніх шкіл країн-членів Ради Європи. Також було презентовано концептуальну записку щодо розробки проекту Стратегії Ради Європи щодо інклюзії ромів та мандрівників на 2026-2030 роки.

Заступник Голови ДЕСС Ігор Лоссовський виступив з чотирьох питань порядку денного засідання Комітету ADI-ROM, зокрема, поінформував учасників про законодавчу, нормативну та практичну роботу Уряду України щодо боротьби з антиромськими настроями та дискримінацією, а також підтримки реальної ефективної рівності, яка проводилась в Україні з жовтня 2023 року по травень 2024 року.

Під час заходу також відбулися вибори нового керівництва Комітету. Головою ADI-ROM на наступний рік залишився представник Франції, а його заступником було обрано представника Румунії. 

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС.