24-26 травня цього року у м. Бар відбулися традиційні дні польської культури з цікавою культурною програмою та великою кількістю гостей.

Найголовніше мистецьке дійство cталося під час гала концерту, який відбувся на другий програмний день - 25 травня.

Тут у Польському домі зустрілися полонійні колективи з Вінниці, Житомира, Кам'янця Подільського, Хмельницького та гостинного міста Бар. На свято прибули голови польських товариств із Києва та київської області, Львова та львівської області, Житомира, Рівного, Вінниці, Кам'янця Подільського. Цього річ, як і в попередні рази, у Днях польської культури взяли участь делегації з польських партнерських міст Бару – Рибника та Квідзина. Завітали на свято й представники польського дипломатичного корпусу на чолі з Генеральним консулом РП у Вінниці Дамяном Цярцінським.

Організатором, як завжди, виступив колектив Польського дому у м. Бар на чолі з її багаторічним керівником Маргаритою Медведєвою. На жаль, пані Маргарита залишає свою директорську роботу, але не залишається осторонь подальшого розвитку дружніх польсько-українських відносин.

За плідну співпрацю з Польським домом подякували делегації з Польщі та України. Заступник начальника Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОВА зачитала подяку за багаторічну роботу зі збереження та розвитку польської культури на Вінниччині та зміцнення дружби і співпраці між братніми народами України та Польщі від керівництва області та подякувала пані директор за вагомий внесок у гармонізацію міжнаціональних відносин в регіоні та багаторічну співпрацю з Управлінням.