31 травня 2024 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Державній службі України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС).

На порядку денному засідання були:

  • Обговорення та затвердження Плану роботи Громадської ради на 2024 рік;
  • Державна цільова програма “Єдність в розмаїтті”: порядок реалізації програми у 2024 році;
  • Проведення Форуму національних меншин;
  • Опрацювання пропозицій членів Громадської ради до Державного бюджету України щодо фінансування програми “Єдність в розмаїтті” у 2025-2027 роках.

 

Під час засідання:

  • Було затверджено План роботи Громадської ради на 2024 рік, який містить чіткий план дій щодо реалізації завдань та цілей Ради.
  • Обговорено хід виконання Державної цільової програми “Єдність в розмаїтті” та підготовку до проведення Форуму національних меншин, який відбудеться 7 червня 2024 року.
  • Члени Громадської ради опрацювали пропозиції щодо фінансування програми “Єдність в розмаїтті” у 2025-2027 роках та планують надати їх до відповідних органів влади.

Крім того:

Голова ДЕСС Віктор Єленський та заступник голови Громадської ради Юрій Ліфансе виступили з вітальним словом.

Заступник голови ДЕСС Ігор Лоссовський розповів про підготовку шостої доповіді про виконання Україною Рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин.

Голова Громадської ради Ескендер Барієв оголосив про урочисту частину засідання, під час якої було відзначено Подяками членів Громадської ради.

Засідання Громадської ради при ДЕСС стало плідною платформою для обговорення важливих питань етнополітики та свободи совісті в Україні. Рішення та пропозиції, висловлені під час засідання, будуть враховані у роботі ДЕСС та інших органів державної влади.

         Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС