29 червня у міському парку ім. М. Леонтовича на площі «Водограй» відбувся ІХ благодійний фестиваль польової кухні імені Тараса Сича.

Цьогоріч фестиваль приурочений до дня Конституції України та пам’яті загиблих Героїв України.

Представники національних меншин (спільнот) області долучились до участі у добрій та благородній справі, під час якої зібрано кошти на РЕБ «Буревій» для Збройних сил України та реабілітацію ветеранів.

Також у фестивалі взяли участь військові польові кухні, волонтерські організації, учбові заклади та небайдужі громадяни міста.

Вінничани та гості фестивалю скуштували національні страви польської, азербайджанської, єврейської та грузинської кухні, слідкували за приготуванням смачної їжі, а деякі сміливці намагались допомогти, щоб отримати рецепт приготування.

Під час фестивалю були представлені виставкові експозиції, діяла демонстрація на здобуття базових знань з військової підготовки та надання першої медичної допомоги.

Під час проведення фестивалю звучала патріотична музика та пісні за участі оркестрів ГУ ДСНС України у Вінницькій області, муніципального естрадно-духового оркестру «Він-бенд», гурту «Аскер» та артистів міського Палацу мистецтв та області.