Увечері 28 червня стало відомо, що Україні вдалося повернути з російського полону та протизаконного ув’язнення ще десятьох цивільних людей. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський в Telegram .

«Вдалося повернути з російського полону ще десятьох наших людей. Попри всі складнощі. Наріман Джелял, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, захоплений у Криму ще у 2021 році. Олена Пех та Валерій Матюшенко – цивільні, які були в полоні ще з 2017–2018 років», – написав він у телеграмі.

За словами президента, в Україну також повернули Богдана Гелета та Івана Левицького – священників Української греко-католицької церкви, яких захопили в Бердянську за опір окупантам, а також пʼятеро цивільних, яких полонили на території Білорусі: Микола Швець, Наталія Захаренко, Павло Купрієнко, Людмила Гончаренко і Катерина Брюханова.

«Всі вони звільнені та вже вдома в Україні. Дякую кожному й кожній, хто допомагав! Дякую нашій команді, яка займається звільненням полонених. Хочу відзначити також зусилля Ватикану заради того, щоб повернути додому цих людей”, – написав президент.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили , що цим обміном завершився 53-й обмін, який розпочався 25 червня, завдяки якому на Батьківщину повернулись 100 громадян України. Загалом з російської неволі вже звільнено 3310 українців.

https://t.me/V_Zelenskiy_official/10942

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС