Глава держави подякував за «такий прояв єднання заради України, заради наших людей, загальнолюдських цінностей».

На заході були присутні представники всіх релігійних конфесій і церков, відомі політики, громадські діячі з різних регіонів України, а також міжнародні гості. У заході також взяв участь Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський.

«Ми всі тут люди різні. Це факт. І можуть бути різними наші погляди, і ми йшли різними шляхами. У нашому молитовному сніданку беруть участь представники різних країн та різних спільнот. Але є те, чим ми всі безперечно поєднані. І це – наше прагнення зберегти найсвітліше в людях та в нашій країні – вистояти у страшний час війни та забезпечити Україні реальну, відчутну і – з погляду міжнародної безпеки – повчальну перемогу добра над злом, щоб інші агресори не нападали на своїх сусідів» – сказав Глава держави, звертаючись до учасників Національного молитовного сніданку.

Президент закликав усіх присутніх боротися, щоб повернути нормальне життя та безпеку всім українським містам і громадам, та діяти разом, щоб повністю реалізувати Формулу миру.
«Ми не раз доводили, що не буває нездійсненних речей, коли справді віриш у свої сили, коли знаєш, що на твоєму боці – правда людська й Божа, коли дієш і коли робиш усе, щоб люди були в єдності. Я вірю, що ми можемо повернути мир Україні», – сказав Володимир Зеленський.

На молитовному сніданку в Києві були присутні звільнені напередодні з російського полону священники Української греко-католицької церкви Богдан Гелета та Іван Левицький.

Вони несли слово Боже в Бердянську, у парафії Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви. 16 листопада 2022 року окупанти схопили їх і відтоді утримували в неволі.

«Завдяки зусиллям нашої команди та посередництву Ватикану, за яке я особливо вдячний, вдалося повернути їх на свободу. Ми вірили, що це вдасться. Ми працювали заради цього», – сказав Володимир Зеленський.

Президент закликав усіх присутніх боротися за те, щоб повернути всіх наших людей, які досі перебувають у російському полоні, усіх українських дітей, яких викрали на окупованій території та депортували силою в росію.

Присутні помолилися за українських воїнів і всіх наших людей, об’єднання світу проти зла, за перемогу, мир та відновлення України.

 

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС