Щодо ситуації із ремонтом доріг місцевого значення проінформував начальник управління дорожнього господарства ОДА Олег Бабій: «Ця дорога є резервною, вона з’єднує місто Брацлав і місто Тульчин. Наразі проведено тендерні процедури на розробку проектно-кошторисної документації, ремонтні роботи заплановано на 2020 рік. Цей міст має найбільші ушкодження, які спричинені рухом перевантаженого транспорту і їх потрібно усувати, адже подальше зволікання з ремонтом цієї мостової споруди призведе до необхідності вкладення набагато більших коштів. Остаточну вартість ремонтних робіт ми знатимемо, коли буде виготовлена ПКД. Його протяжність 206 метрів і якщо його не відремонтувати найближчим часом, то в подальшому сюди треба буде вкладати не один десяток мільйонів гривень. Загалом цього року у нас 13 мостів в роботі. На 2020 рік заплановано відновити ще 6 мостових споруд, це менше за кількістю, але протяжність їх більша і відповідно буде спрямовано більше коштів - понад 60 млн грн.».

Коментуючи побачене Владислав Скальський підкреслив необхідність комплексного підходу до вирішення питань ремонту доріг місцевого значення і мостових споруд, аби ефективно розвивати інфраструктуру регіону.

«Вінницька область має більш ніж 780 мостових споруд і дуже багато з них знаходяться в незадовільному стані. Це складне питання, яким чином їх відновлювати і встановлювати пріоритети. В першу чергу ми користуватимемось пріоритетами регіональних доріг, які дозволять полегшити навантаження на основні дороги і які забезпечать ефективну комунікацію між районними центрами для забезпечення розвитку цих територій. Але в першу чергу треба забезпечити безпеку на дорогах і безпеку експлуатації таких конструкцій», - зауважив Владислав Скальський.

Крім того, Олег Бабій окреслив пріоритети ремонтів доріг та штучних споруд місцевого значення у 2020 році, на що передбачено 1 млрд 262 млн грн.

Зокрема, в наступному році заплановано проведення робіт з капітального ремонту 5 ділянок доріг місцевого значення. Вже проведено процедури закупівлі на розробку проектно-кошторисної документації. Планується спрямувати 445 млн грн і за ці кошти капітально відремонтувати 17 км.

Також планується проведення поточного середнього ремонту. Більшість об’єктів є перехідними, на яких проведені процедури закупівлі і з настанням відповідних погодних умов розпочнуться ремонтні роботи. На це передбачено близько 380 млн грн. і буде відремонтовано 46 км доріг.

Загалом розподіл коштів на 2020 рік виглядає так: 70% спрямовується на якісне поліпшення – це капітальний і поточний середній ремонт, решта на експлуатаційне утримання.

Важливим є той факт, що завдяки співпраці з органами місцевого самоврядування Вінниччини в 2019 році вдалось залучити близько 22 млн грн. коштів співфінансування на ремонт місцевих доріг в рамках експлуатаційного утримання.

Загалом в 2019 році зведено 36 км нових доріг, на наступний рік заплановано 17 км капітального ремонту і 46 км поточного середнього ремонту.