Згідно Роз’яснень Національного агентства від 28.02.2022 № 2 «Щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента, проведення перевірок)» щорічна декларація за 2021 рік (з будь-якою позначкою), повідомлення про суттєві зміни в майновому стані та повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента подаються протягом 3 місяців після закінчення чи скасування воєнного стану або стану війни.

Разом з тим, у разі наявності всієї необхідної інформації для заповнення декларацій (повідомлень), суб’єкт декларування може їх подати через персональний кабінет у Реєстрі декларацій (посилання: «https://portal.nazk.gov.ua/login»).

Додатково повідомляємо, що Національне агентство обмежило доступ до публічної частини Реєстру декларацій та пошуку декларацій суб’єктів декларування.

Проте суб’єкт декларування може отримати доступ до всіх поданих раніше документів після входу до персонального кабінету.