1. Проведення заходів підготовки до територіальної оборони.

Для забезпечення виконання цих заходів Департаменту з питань оборонної роботи ОДА виділено 426 тисяч 300 гривень (використано 317 тисяч 700 грн). Завдяки цим коштам забезпечено проведення основних заходів підготовки до територіальної оборони області, зокрема забезпечено проведення бригадного тактичного навчання з практичним призовом майже 1000 тис. резервістів: організовано перевезення майна та особового складу бригади, закупівлю спорядження, матеріально-технічних засобів, одноразового посуду, питної води для військовослужбовців.

  1. Забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян.

Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області виділено
1 мільйон гривень (використано 990 тисяч гривень). Завдяки цим коштам забезпечено виконання заходів у сфері протидії злочинності, громадської безпеки і порядку для чого придбано системи у складі серверу аналітики з програмним забезпеченням, налаштованим на розпізнавання об’єктів (номерні знаки, обличчя, скупчення людей та інше).

  1. Забезпечення безпеки держави, її суверенітету та територіальної цілісності, протидії терористичним загрозам та диверсіям

Для виконання цього завдання Управлінню Служби безпеки України у Вінницькій області виділено 1 мільйон гривеень (використано 999 тисяч 200 гривень). Завдяки цим коштам забезпечено виконання завдань з контррозвідки, підвищено рівень антитерористичної захищеності населення області для чого закуплено два спеціалізованих автомобіля для потреб оперативно-службової діяльності Управління та регіональної оперативної групи  УСБУ, що діє в районі проведення операції Об'єднаних сил.

       4. Проведення інформаційної кампанії із популяризації військової служби.

Для її проведення Департаменту інформаційної діяльності ОДА виділено
50 тисяч гривень (використано 40 тисяч 320 гривень) Виготовлено друковану та рекламну продукцію для проведення інформаційної кампанії із популяризації військової служби, що дало змогу виконати планові завдання із призову громадян на строкову військову службу та на військову службу за контрактом на 100%

Водночас, протягом дев’яти місяців 2021 року в рамках Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2021–2025 роки в області виконувались заходи, які не потребують залучення коштів обласного та інших місцевих бюджетів, зокрема:

підготовки та удосконалення системи територіальної оборони області;

з підготовки території держави до оборони;

сприяння відбору громадян для проходження військової служби за контрактом;

забезпечення призову громадян України на строкову військову службу.

  1. Проведення заходів щодо підготовки до територіальної оборони

 На виконання Указу Президента України, наказу начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України на території області здійснено низку заходів підготовки до територіальної оборони в особливий період, а також підготовки та забезпечення підрозділів окремої бригади територіальної оборони.

Відповідно до затвердженого Головою обласної державної адміністрації Плану підготовки зони територіальної оборони у 2021 навчальному році в області проведено (взято участь) низка тренувань,зборів та навчань, основними з яких стали:

тактичне навчання з окремою бригадою територіальної оборони з практичним призовом резервістів на 10-денні збори;

стратегічне командно-штабне навчання «Об’єднані зусилля-2021» (далі – СКШН) зі штабами зони (районів) територіальної оборони та визначеними підрозділами окремої бригади територіальної оборони.

До участі у СКШН залучалися штаби зони та районів територіальної оборони, які відпрацьовували відповідно до компетенції заходи реагування на можливі загрозливі ситуації воєнного характеру в регіоні. Під час навчання уперше було досліджено питання функціонування системи управління територіальною обороною у відповідності до вимог Закону України «Про основи національного спротиву».

Для проведення зборів призваних на навчання резервістів окремої бригади територіальної оборони (близько 1000 осіб) у польових умовах, обласною державною адміністрацією організовано укладання договорів оренди кількох літніх таборів відпочинку та забезпечення необхідними комунальними послугами життєдіяльності військовослужбовців.

Також, за сприяння Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова, з метою організації перевезення особового складу окрема бригада територіальної оборони забезпечена п’ятьма пасажирськими мікроавтобусами Mercedes-Benz T2 711D.

          2. Проведення заходів щодо підготовки території держави до оборони

 З метою зміцнення обороноздатності держави в області здійснено комплекс заходів з підготовки території держави до оборони, який проведено відповідно із вимогами Положення про порядок підготовки території держави до оборони.

Спільно з представниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади України, органів місцевого самоврядування, організовано виконання заходів з удосконалення інфраструктури області в інтересах оборони, зокрема:

у межах асигнувань з Державного бюджету України (перший транш у сумі 135 млн. грн.) розпочато ремонт летовища комунального підприємства «Аеропорт Вінниця», до кінця року відбудеться реконструкція перону та основної кермової доріжки до злітно-посадкової смуги;

у рамках президентської програми «Велике будівництво» в області проведено роботи з поточного та капітального ремонту доріг загального користування державного значення;

здійснено заходи щодо удосконалення функціонування та життєзабезпечення запасних пунктів управління обласної державної адміністрації. У період 8-10 червня 2021 року проведена їх комплексна перевірка представниками Кабінету Міністрів України, результат позитивний;

за кошти підприємств, територіальних громад, місцевих органів самоврядування здійснено заходи з утримання та модернізації об’єктів, які забезпечують виконання мобілізаційних завдань.

У відповідності до вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від
17 квітня 2019 року проведено збір і узагальнення інформації про виконання запланованих на 2021 рік заходів з підготовки території області до оборони.

             3. Забезпечення призову громадян України на строкову військову службу

 За результатами спільних зусиль обласної державної адміністрації та територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки області під час призову у період квітня-червня 2021 року до військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань відправлено 695 призовників, що складає 100 % планового завдання, визначеного розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 230-р.

           4. Заходи щодо сприяння відбору громадян для проходження військової служби за контрактом

Станом на 01 жовтня 2021 року, в результаті спільних зусиль обласної та районних державних адміністрацій, обласного, районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, в області відібрано та укладено контракти для проходження військової служби з 989 громадянами, що складає 100 % виконання планового завдання у І-ІІІ кварталах 2021 року, зокрема:

направлено до військових частин      – 915 осіб;

направлено до навчальних центрів    – 74 особи.

 

 

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38