Працівники Департаменту взяли участь у відзначенні Міжнародного дня вишиванки

 

 

          19 травня увесь світ відзначає свято – Міжнародний день вишиванки. Учора працівники Департаменту долучились до його відзначення. Вони працювали у вишиванках на своїх робочих місцях, а в обідню перерву  разом з заступником директора Департаменту Валерієм Індиком пройшлись центром міста у вишиванках з розгорнутим державним прапором. На Європейській площі вони виконали куплет гімну січових стрільців «Ой у лузі червона калина» та вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих воїнів біля стели «Тризуба – падаючого сокола» у Парку Слави.

Всесвітній День вишиванки відзначається кожного року в третій четвер травня. Цьогоріч він припав на 19 травня. Головний атрибут цього свята - вишивана сорочка - унікальний витвір українського народу, що став справжнім символом самоідентифікації українців.

Вперше День вишиванки відзначався у 2006 році за ініціативи студентки факультету історії Чернівецького національного університету. У той рік настільки багато студентів долучилося до святкування, що згодом День вишиванки набув міжнародних масштабів. Окрім того, у 2015 році започаткували акцію "Подаруй вишиванку захиснику", у якій взяло участь близько 50 країн світу.

Українська вишиванка є одним із символів нашого волелюбного народу. У ній закодовано споконвічне стремління українців до миру та спокою на рідній землі. А ще у ній символ незламності та волі українського народу до перемоги над ворогом. Саме цей чинник дає сили українцям боронити сьогодні рідну вітчизну від російських окуантів. Мужності наших бійців у протистоянні з агресором – російською федерацію, дивується увесь світ. Наші Збройні Сили щоденно демонструють приклади мужності та відваги Незламність бійців полку «Азов», які боронили Маріуполь,  увійде в новітню історію України як трагічна але яскрава сторінка боротьби українського народу за свою незалежність, за право жити у цивілізованій європейській державі.

 

Сьогодні у цей день схилімо наші голови перед світлою пам’яттю тих, хто поліг на полі бою у боротьбі за нашу свободу. Вони боронили свій рідний край від клятого ворога та віддали своє життя за нас, за майбутнє України.

Нехай сьогодні та щоденно наших вояків, які захищають Вітчизну та тих, яких ворог захопив у полон береже Господь Бог та мамина молитва, зігріває душу віра у те, що незабаром на нашу квітучу українську землю прийде Перемога.

І як писав пророк українського народу славетний Тарас Шевченко «…і на оновленій землі врага не буде супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі…»

 

Слава Україні !       

 

 

Директор Департаменту

Богдан ЗУБЧИК

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38