15 вересня 2022 року у місті Вінниці та області відбулась знаменна подія. Знаний в Україні та місті навчальний заклад – Вінницьке професійне училище Львівського національного університету безпеки життєдіяльності відзначив 50 річчя від дня створення.

  

За свою 50 річну історію заклад пройшов славний шлях та став одним з найкращих закладів професійної освіти, які наразі функціонують у місті Вінниці та області. Започаткувавши свою історію у далекому 1972 році як Вінницька республіканська школа підготовки працівників професійної пожежної охорони та перетворившись у 1980 році у школу підготовки рядового та молодшого начальницького складу МВС України, він став справжньою кузнею кадрів для Державної служби з надзвичайних ситуацій. Ліцеїсти та курсанти училища в білих та чорних одностроях ваблять око мешканців міста Вінниці, коли з’являються на його вулицях та вселяють впевненість у тому, що їх життя та здоров’я знаходиться під надійною охороною тих, хто носить горде ім’я – рятівник. Випускники училища та ті хто пройшов у ньому школу мужності та відваги сьогодні проходять службу в усіх областях України та є його гордістю. Доречно зазначити, що ректор Львівського національного університету безпеки життєдіяльності Милослав Коваль та теперішній його очільник Микола Говорущак свій шлях в пожежній охороні розпочинали саме у Вінницькому училищі.

  

Ювілей училища цьогоріч співпав з професійним святом тих, для кого життєвим кредо є слова «Запобігти. Врятувати. Допомагати» - Днем рятівника. Крім того цього ж дня в урочистій обстановці молоде поповнення училища – ліцеїсти та курсанти, які вирішили присвятити своє життя героїчній професії рятівника, приймали присягу на вірність українському народові.

За дорученням керівництва обласної військової адміністрації в урочистих заходах, що відбувались на території училища взяв участь Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної військової адміністрації Богдан Зубчик. У своєму вітальному слові він від імені Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова та керівництва адміністрації привітав колектив училища з ювілеєм та професійним святом рятівника та побажав усім міцного здоров’я та перемоги над ворогом. Звертаючись до молодого поповнення, що влилося у ряди рятівників, побажав крім того мужності та витримки, яка вкрай потрібна представникам цієї мужньої професії.

 

За дорученням керівництва обласної військової адміністрації Богдан Зубчик вручив колективу училища комплект сучасних засобів радіозв’язку, які поповнять учбово-матеріальну базу училища та сприятимуть здобуттю ліцеїстами, курсантами та студентами училища навичок користування такими засобами.

 

Напередодні Дня рятівника, який відзначатиметься в Україні 17 вересня, обласна військова адміністрація сердечно вітає усіх, хто вірно служив та служить Україні в колишніх підрозділах пожежної охорони, в підрозділах Державної служби з питань надзвичайних ситуацій з професійним святом.

 

Бажаємо працівникам училища, усім рятівникам та членам їх родин, ветеранам пожежної охорони та служби з надзвичайних ситуацій Вінниччини перемоги над ворогом, міцного здоров’я, витримки та мужності. Нехай у Ваших оселях панує мир та злагода, сміються діти та онуки. Нехай збуваються усі Ваші заповітні мрії, бажання та сподівання.   

Сухих вам рукавів та мирного неба.

 

     Спікер

     Начальник відділу Юрій МЕЛЬНИК  

 

     Короткий зміст

     Про участь керівництва Департаменту у святкуванні 50-річчя Вінницького вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та Дня рятівника.

                          

     Тональність

     Позитивна

 

Директор Департаменту                                             Богдан ЗУБЧИК

 

 

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38