З липня 2020 року громадська організація «Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» реалізовує в області проєкт "Агенти громадянських змін".

Метою проєкту є активізація участі членів 27 ОТГ Вінницької області через розробку та впровадження спеціальної навчальної програми з підготовки громадських радників з інклюзії із числа людей з інвалідністю, їхнього найближчого оточення, особливим чином жінок, а також працівників місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги даних ОТГ протягом 12 місяців.

Проєкт реалізовується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Партнером проекту є Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.

У рамках даного проєкту, з 7 по 9 вересня, у великій залі обласного молодіжного центру «Квадрат» було проведено перший модуль першої Школи з підготовки громадських радників з інклюзії у Вінницькій області.

Учасниками Школи з підготовки громадських радників з інклюзії стали люди з інвалідністю та особи з їхнього найближчого оточення, зокрема, жінки з ОТГ Липовецького, Калинівського, Томашпільського, Брацлавського, Гайсинського, Бершадського, Барського, Вінницького, Крижопільського, Жмеринського районів, а також представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області, Томашпільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також з Липовецького, Калинівського, Гайсинського, Барського, Крижопільського та Вінницького бюро правової допомоги.

Між іншим, до участі в заході долучилися гості з Чернівецької області, -  Олена Бабешко, голова ГО «Ми рівні» та членкиня ГО «Ми рівні» Марина Бабешко.

Другий модуль першої Школи з підготовки громадських радників з інклюзії у Вінницькій області буде проведено з 28 по 30 вересня 2020 року.