Сьогодні, 12 травня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації відбулася презентація чергового VI-го місцевого книжкового фестивалю «VinBookFest».

«VinBookFest» – це один з проєктів-переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«Фестиваль покликаний популяризувати на території області книгу та читання, твори місцевих авторів Вінниччини, українських письменників та книговидавництво як невід’ємний атрибут розвиненої держави та запорука духовного збагачення її громадян», – переконана голова громадської організації «Культурний Всесвіт», координаторка проєкту Тетяна Верещак.

У програмі фестивалю:

– ярмарок – продаж «Новинки книжкового двору»;

– зустрічі та автограф-сесії з відомими письменниками (Ірен Роздобудько, Макс Кідрук, Артем Чех – офлайн за попередньою онлайн-реєстрацією, Йоанна Ягелло, Ніна Фіалко, Юрій Винничук – онлайн на платформі відеоконференцій Zoom);

– лаунж зона «Час читати»;

– презентація реалізованих проєктів спільно з ЦБС («Дитяча інклюзивна література», «Мова. Культура. Німеччина» та «Міні-музей історії книги»);

– різноманітні майстер-класи;

– яскраві тематичні фотозони.

Фестиваль відбуватиметься за підтримки міської ради та обласної державної адміністрації, Вінницької міської централізованої бібліотечної системи з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co-2» (зі змінами і доповненнями) та цьогоріч поєднає у собі офлайн та онлайн формати.

Місце проведення: м. Вінниця, Європейська площа. Час проведення: 15–16 травня 2021 року з 12:00 до 18:00 год.

Афіша фестивалю додається.

Запрошуємо усіх бажаючих поринути у дивовижний світ книги!