У селі Буша завершився мистецький пленер за участю відомих художників Поділля та України «Арт-драбина: збереження пам’яток архітектури Вінниччини у картинах».

Організатор пленеру – Вінницька міська дитячо-молодіжна громадська організація «Центр «Барви України», яка цьогоріч стала однією з переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Пленер «Арт-драбина: збереження пам’яток архітектури Вінниччини у картинах» спрямований на розвиток сучасного українського мистецтва, творчих особистостей, підтримку та просування народного мистецтва, освітню та виховну роботу.

Він у повній мірі сприяв популяризації на Вінниччині українського мистецтва завдяки художникам, митцям прикладного мистецтва, мистецтвознавцям, які протягом тижня створювали свої художні роботи. Окрім того, під час пленеру юні художники та художниці центру «Барви України» мали можливість переймати досвід у старших колег та розкрити свій творчий потенціал.

За словами організаторки пленеру, керівниці центру «Барви України», відомої вінницької художниці Світлани Телець, впровадження таких мистецьких заходів сприятиме вивченню історії Вінниччини, обміну досвідом митців з молодими художниками, що є основою для формування творчої особистості та свідомості поколінь. Така творчість забезпечить збереження пам’яток архітектури Вінниччини в картинах, об’єднає художників навколо спільної ідеї вивчення та візуалізації на полотнах історії Поділля, підвищить роль митців у становленні творчих осередків.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Світлана Василюк подарувала учасникам пленеру презентаційні видання «Портрет у творчості вінницьких художників» – альбом про творчість майстрів портрета на Вінниччині, який демонструє ретроспективний погляд на розвиток портретного мистецтва з початку 60-х років до наших днів.

Художні роботи, написані у ході мистецького пленеру, на безкоштовній основі було передано до фонду Бушанського художнього музею.

Зазначимо, що Вінницька міська дитячо-молодіжна громадська організація «Центр «Барви України» має значний досвід щодо реалізації на території Вінниччини різноманітних інноваційних мистецьких проєктів, які сприяють розвитку сучасного українського мистецтва, національної культури та творчих особистостей, підтримці та популяризації народного мистецтва не лише у Вінницькій області, але й в Україні.

Інформаційний супровід та організаційна підтримка пленеру здійснювались Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.