Громадянські технології є трендом 2021 року. За ними майбутнє! Ці технології потрібні для залучення громадян, у тому числі людей з інвалідністю, для вирішення важливих соціальних питань, спрощення комунікації між владою та громадою. Ці технології дозволяють стати активнішими членами суспільства!

Але, спілкуючись з людьми з інвалідністю щодо використання громадянських технологій, ми зіштовхнулися з нерозумінням ними самого поняття «громадянська технологія». Багато людей з інвалідністю не вірить в те, що зможе застосовувати ці технології на практиці. Це відбувається через помилкову думку, що громадянські технології – це технології для працівників IT. Але це не так! Користуватись громадянськими технологіями можуть усі.

 Саме тому, громадська організація «Соціальна інклюзія» у партнерстві з Вінницькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені К.А. Тімірязєва за підтримки фінського фонду «Abilis» реалізовує проєкт «Участь людей з інвалідністю в прийнятті рішень у своїх громадах: вчимося застосовувати громадянські технології».

 У рамках даного проєкту громадська організація «Соціальна інклюзія» відкриває перший набір 25 осіб з інвалідністю для навчання у першому онлайн-тренінгу «Вчимося застосовувати громадянські технології».

 На практичних онлайн заняттях ви отримаєте:

– інформацію про електронні петиції, громадський бюджет, краудсорсинг, краудфандинг, картування, електронне консультування;

– практичні навички використання громадянських технологій та подолання психологічного бар’єру щодо їх використання,

– менторську та кураторську підтримку, яка є необхідною для відпрацювання навичок використання інструментів civictech людьми з інвалідністю,

– доступні навчальні матеріали для інформування людей з інвалідністю, у тому числі людей з порушенням слуху про застосування громадянських технологій.

 Дати проведення першого онлайн-практикуму – 8, 13 та 14 грудня. Навчання буде відбуватися з 14 по 17 годину на платформі Zoom.

 Участь у заході безкоштовна за умови попередньої реєстрації.

 Запрошуємо Вас до реєстрації: https://forms.gle/dCt1RCVsnWBncbZh8.

 Заповнити заявку можна до 7 грудня включно.