Всеукраїнський конкурс мультимедійних проєктів «Врятувати від забуття», започаткований 2007 року, має на меті підвищення інтересу молоді до української історії, збереження та відновлення національної пам’яті, подолання історичних міфів. 

Організатором конкурсу є Міжнародний благодійний фонд національної пам’яті України та комітет Верховної Ради України з питань науки, освіти та інновацій. 

У конкурсі можуть брати участь учні старших класів, студенти, учителі. На конкурс можуть подаватися як індивідуальні так і групові проєкти. 

Участь у конкурсі здійснюється на добровільних засадах. 

Конкурсні роботи учасника (учасників) слід надсилати на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. до 1 грудня поточного року. Протягом грудня – січня журі з числа професійних учителів, режисерів, громадських діячів опрацьовує конкурсні роботи та визначає переможців. Відзначення переможців відбуватиметься наприкінці січня 2023 року, якщо дозволятимуть безпекові умови. 

Переможці отримають почесні відзнаки та грошові винагороди. 

До участі у конкурсі приймаються творчі проєкти – аматорські документальні та ігрові відеоролики у форматі .avi. 

Тривалість фільму не має перевищувати 8 хвилин. 

На початку відеороботи має бути чітко вказано назву матеріалу та його авторів з місцем навчання/роботи. 

У листі, яким надсилається конкурсна робота, має бути вказано назву відеороботи, авторів та місце навчання/роботи. 

Авторський текст виконується українською мовою. 

Подані на Конкурс матеріали не рецензуються і не повертаються. 

У творчих роботах мають бути використані власноруч відзняті кадри. При використанні у творчих проєктах матеріалів, які не були зняті авторами проєкту, необхідно зазначити автора матеріалу.