25 квітня 2018 року у приміщенні Федерації профспілок Вінницької області (далі - ФПО) відбулося засідання Ради ФПО на тему: «Про роботу ФПО та її членських організацій щодо розвитку соціального діалогу як основного важеля у забезпеченні соціально-трудових прав і гарантій працівників», в якому взяв участь Б. Мусієнко, в. о. начальника та працівники відділення НСПП у Вінницькій області (далі - Відділення).

На засіданні були присутні голова Федерації профспілок Вінницької області М.Колесник, голова Вінницької обласної ради А. Олійник, заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації В.Броварник, заступник голови Вінницької міської ради Г. Якубович, голова Вінницького обласного об’єднання роботодавців П.Кузнєцов, начальник управління Держпраці у Вінницькій області В.Марунько, члени Ради ФПО та представники засобів масової інформації.

Під час засідання виступив в.о. начальника Відділення Б.Мусієнко з доповіддю «Співпраця відділення НСПП у Вінницькій області та Федерації профспілок Вінницької області у рамках Закону України «Про соціальний діалог в Україні».

У ході виступу М.Мусієнко висвітлив роботу відділення НСПП у Вінницькій області з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності профспілкових організацій. В.о. начальника надав інформацію про кількість профспілкових організацій, які пройшли оцінку відповідності критеріям репрезентативності та які підтвердили репрезентативність за період з 2011 р. по 2017 р. Так, упродовж 2011-2015 рр. були визнані репрезентативними 46 профспілкових організацій області, упродовж 2016-2017 рр. пройшли повторну оцінку та визнані репрезентативними 38 організацій. Всього за період з 2011 по 2017 рік 84 профспілкові організації Вінницької області пройшли оцінку відповідності критеріям репрезентативності у Відділенні.

Також учасників засідання було поінформовано про заходи, які здійснює Відділення у ході правороз'яснювальної роботи з питань проходження оцінки відповідності критеріям репрезентативності. Це організація та проведення семінарів, нарад, робочих зустрічей з представниками профспілкових організацій, участь у круглих столах, надання консультацій, співпраця із засобами масової інформації, зокрема з виданнями «Вінниччина», «Вінницька газета», розміщення інформаційних матеріалів у інтернет-мережі тощо.

По завершенню доповіді Б.Мусієнко подякував ФПО за дієву взаємодію у рамках Угоди про співпрацю, зазначивши, що саме завдяки такій співпраці  проведення  оцінки  відповідності  критеріям репрезентативності здійснювалось оперативно та ефективно та повідомив профспілковим організаціям, які проходять оцінку відповідності критеріям репрезентативності повторно, про терміни подання документів відповідно до законодавства. Крім того, Б.Мусієнко нагадав присутнім про підписку Бюлетеня НСПП на друге півріччя 2018 року.

Підсумовуючи засідання, М.Колесник подякував Відділенню за роботу та зазначив, що саме соціальний діалог може у повній мірі забезпечити дотримання соціально-трудових прав та гарантій найманих працівників.