Відповідно до Концепції підвищення правової культури учасників вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), затвердженої наказом НСПП від 22 лютого 2000 року № 18 та згідно з планом роботи з підвищення рівня правової культури відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) на 2018 рік  23 травня поточного року працівниками Відділення спільно з представниками Головного управління юстиції у Вінницькій області було організовано та проведено семінар у рамках реалізації реалізації загальнонаціонального правоосвітницького проекту «Я маю право».

У семінарі взяв участь начальник Відділення Б. Мусієнко, працівники Відділення, начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Драчинська В. (куратор проекту «Я маю право») працівники управління, представник сектору зв’язків із громадськістю. Під час семінару відбулось обговорення стану реалізації на Вінниччині загальнонаціонального правоосвітницького проекту «Я маю право» та розглянуто питання участі Відділення у даному проекті.

Начальник відділення Б.Мусієнко надав інформацію про діяльність відділення з підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин, зокрема, про заходи, які систематично проводить відділення: інформування через засоби масової інформації, лекції, семінари, надання юридичних консультацій, співпрацю з навчальними закладами, громадськими організаціями, розробку друкованих методичних матеріалів, презентацій тощо.

Куратор проекту В.Драчинська, у свою чергу,  надала інформацію про заходи, заплановані на 2018 рік стосовно питань захисту трудових прав. Одночасно було досягнуто домовленості щодо участі працівників Відділення у роботі громадських приймалень, виїзних консультаційних пунктів, юридичних клінік та співпраці з громадськими організаціями. Також розглянуто можливість проведення спільних лекцій, відкритих уроків, лекцій-бесід на тему захисту трудових прав, зокрема, роз’яснень норм  Закону «Про вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) серед студентської молоді та школярів.

Крім того, було обговорено можливість участі Відділення у роботі мобільної групи з ліквідації заборгованості із заробітної плати, створеної на базі Головного управління юстиції у Вінницькій області.

По завершенню семінару Мусієнко Б. надав інформацію про «Бюлетень Національної служби посередництва і примирення» та висловив надію на подальшу плідну співпрацю.