29 травня 2018 року у приміщенні відділення НСПП у Вінницькій області в рамках Угоди про співпрацю між Вінницьким обласним об’єднанням організацій роботодавців та відділенням Національної служби посередництва і примирення у Вінницькій області відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП у Вінницькій області Б. Мусієнка з виконавчим директором Вінницького обласного об’єднання організацій роботодавців (далі – ВОООР) Л. Антонюком.

 В ході зустрічі учасники обговорили підсумки роботи Відділення за січень-травень п.р., напрямки співпраці з метою сприяння поліпшенню стану СТВ та підвищення рівня правової культури сторін соціального діалогу. Так, Б.Мусієнко проаналізував стан СТВ підприємств, що знаходяться в системі   запобігання виникненню КТС (к) Відділення та Базі даних конфліктогенних підприємств області, а також поінформував про можливі випадки дестабілізації стану СТВ та виникнення КТС (к) згідно підготовленого Відділенням Прогнозу можливого  стану соціально-трудових відносин,  виникнення колективних трудових  спорів (конфліктів) у трудових  колективах підприємств, установ і організацій у Вінницькій області у ІI півріччі 2018 року. Зокрема, можливе загострення стану соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів на підприємствах таких видів економічної діяльності, як виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції, виробництво гумових і пластмасових виробів,  іншої неметалевої мінеральної продукції.

Також сторонами було підняте питання проходження оцінки репрезентативності організаціями роботодавців-членами ВОООР. Л.Антонюку було роз’яснено порядок проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та надано методичні рекомендації щодо підготовки відповідних документів.

По завершенню робочої зустрічі сторонами було досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці у рамках діючої угоди. Крім того, Б.Мусієнко запропонував здійснити підписку Бюлетеня НСПП, підкресливши, що це видання містить інформацію про різні аспекти врегулювання соціально-трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.