Відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) продовжує роботу щодо здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на територіальному рівні.

Так, 14 червня 2018 року було проведено робочу зустріч з представниками Вінницької обласної організації профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України,  Вінницької обласної організації профспілки працівників державних установ України, Вінницької обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України.

Оскільки, відповідно до ст. 7. п. 2 Закону України «Про соціальний діалог в Україні» підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців здійснюється один раз на пять років, вищезназначені профспілкові організації готують документи для підвердження репрезентативності.

Отже, під час зустрічі з представникам профспілкових організацій було проведено методичну роботу щодо проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності, надано роз’яснення щодо термінів подання документів на розгляд Комісії відділення НСПП у Вінницькій області, перелік документів та зразки для їх оформлення відповідно до Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців.

По завершенню зустрічі з представниками профспілкових організацій було досягнуто домовленості про подальшу співпрацю та надання необхідних консультацій фахівцями відділення, а також запропоновано здійснити підписку Бюлетеня НСПП.