10 липня 2018 року у приміщенні відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) відбулась нарада-семінар за участі працівників Відділення, трудових арбітрів та посередників НСПП.

Начальник Відділення Б. Мусієнко відкрив нараду-семінар та ознайомив присутніх з питаннями, винесеними на розгляд:

  1. Звіт про роботу Відділення за І півріччя 2018 р.
  2. Обговорення заходів до 20-річниці НСПП відповідно до затвердженого Відділенням плану.
  3. Розгляд проекту Методичних рекомендацій сторонам соціально-трудових відносин (далі – СТВ) по врегулюванню розбіжностей та вирішенню КТС(К).

Головний спеціаліст О. Богословська надала інформацію про роботу Відділення за І півріччя 2018 року, про заходи по врегулюванню чинників дестабілізації стану СТВ на 10 підприємствах та установах області, стан СТВ на підприємствах, зокрема, з підвищеним рівнем конфліктогенності (підприємства, що входять до складу ДП "Укрспирт", ПрАТ "Гніванський завод спец залізобетону", ДП "Дитячий санаторій ім. М.М. Коцюбинського").

Б. Мусієнко ознайомив присутніх з планом заходів Відділення до двадцятої річниці НСПП (далі – План). Учасники наради-семінару під час обговорення Плану визначилися із забезпеченням проведення даних заходів та участю у них трудових арбітрів і посередників.

Оскільки Відділенням заплановано проведення ІІ Всеукраїнських судових дебатів з трудового права на базі Донецького національного університету ім. В. Стуса, детальніше про їх організацію поінформувала трудовий арбітр Л. Амелічева. Одним із завдань для учасників дебатів буде моделювання засідання трудового арбітражу, проведення інших примирних процедур, вирішення колективного трудового спору (конфлікту), а трудові арбітри та посередники братимуть участь у суддівській колегії, тож присутнім було запропоновано визначитися з відповідними кандидатурами.

Начальник Відділення презентував проект Методичних рекомендацій сторонам СТВ по врегулюванню розбіжностей та вирішенню КТС(К), розроблений фахівцями Відділення. Після активного обговорення Методичних рекомендацій учасники семінару погодилися підготувати та надати конструктивні пропозиції, які буде враховано при подальшій роботі над проектом.

По завершенню наради-семінару Б. Мусієнко висловив сподівання на подальшу активну співпрацю щодо спільної реалізації плану заходів до двадцятої річниці НСПП та активної участі трудових арбітрів і посередників НСПП у заходах Відділення.