11 липня 2018 року у приміщенні Вінницької обласної державної адміністрації відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) Б. Мусієнка з першим заступником голови Вінницької облдержадміністрації А. Гижком.

Робоча зустріч пройшла у форматі діалогу та взаємообміну інформацією. Зокрема, Б. Мусієнко поінформував першого заступника голови Вінницької обласної державної адміністрації про роботу Відділення за І півріччя 2018 року, зокрема, про заходи щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на підприємствах області. Особливу увагу було зосереджено на обговоренні стану соціально-трудових відносин підприємств, які мають найбільші борги по заробітній платі (ДП "Укрспирт", ПрАТ "Гніванський завод спецзалізобетону", ДП "Дитячий санаторій ім. М.М. Коцюбинського").

Також Б. Мусієнко повідомив про позитивне вирішення колективного трудового спору (конфлікту) у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону м. Вінниця, зазначивши, що працівникам Відділення вдалося вирішити конфлікт у правовому руслі та запобігти проведенню несанкціонованих акцій соціального протесту на даному підприємстві.

А. Гижко, у свою чергу зазначив, що у Вінницькій області проводиться активна робота щодо ліквідації заборгованості по виплаті заробітної плати, зокрема, працюють робочі групи із ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати на обласному рівні, підкресливши, що, в першу чергу, борг по заробітній платі має бути погашений на економічно активних підприємствах (особливо комунальної та державної форм власності). Крім того, з метою недопущення загострення стану соціально-трудових відносин, запобігання проведенню акцій соціального протесту створено робочу групу для вирішення проблемних питань підприємств спиртової галузі, де розпочато процедуру банкрутства.

Також, під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо взаємного оперативного інформування про факти ускладнень стану соціально-трудових відносин, здійснення взаємного обміну інформацією, яка необхідна для розгляду та вирішення вимог найманих працівників, залучення працівників Відділення до робочих груп з розгляду вимог працівників, що беруть участь у акціях соціального протесту стосовно порушення їх трудових прав (заборгованість із виплати заробітної плати, незадовільні умови праці тощо).

По завершенню зустрічі було висловлене сподівання на подальшу активну співпрацю та взаємодію.