13 липня 2018 року у приміщенні Донецького національного університету ім. Василя Стуса (далі – ДОНУ) відбулася робоча зустріч начальника відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) Б. Мусієнка з ректором ДОНУ, професором, доктором юридичних наук Р. Гринюком.

Відповідно до укладеної угоди про співпрацю, у рамках правоосвітньої роботи, під час зустрічі було обговорено основні напрямки спільної діяльності, зокрема, проведення спільних науково-практичних заходів (конференцій, семінарів), залучення фахівців Відділення до навчального процесу (тематичні навчальні лекції, семінари), проведення практики студентів юридичного факультету на базі Відділення у 2018-2019 роках.

У рамках святкування двадцятої річниці Національної служби посередництва і примирення, відповідно до плану, затвердженого Відділенням, та35-ї річниці юридичного факультету ДОНУ було обговорено хід проведення І Всеукраїнських змагань з трудового арбітражу серед студентів-юристів вищих навчальних закладів України.

Учасники зустрічі розглянули організаційні питання проведення заходу, попередньо визначившись щодо формату, кількості учасників, місця проведення, розробки методичних матеріалів, що використовуватимуться у ході його проведення, зокрема інформаційних стендів, буклетів, листівок, презентаційних слайдів про завдання та функції Національної служби посередництва і примирення, результати діяльності Відділення тощо.

Метою проведення І Всеукраїнських змагань з трудового арбітражу є популяризація діяльності Національної служби посередництва і примирення, підвищення рівня правових знань з практики вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та ефективного ведення соціального діалогу серед широкого кола учасників-науковців, викладачів, студентської молоді, юристів-практиків, представників місцевих органів державної виконавчої влади.

По завершенню зустрічі було досягнуто домовленості про подальшу активну співпрацю та взаємодію.