Згідно плану заходів відділення НСПП у Вінницькій області (далі - Відділення), присвячених відзначенню 20-ї річниці з дня утворення Національної служби посередництва і примирення, фахівцями Відділення спільно з представниками Донецького Національного університету ім.Стуса (далі - ДоНУ) здійснюється підготовка до проведення І Всеукраїнських змагань з трудового арбітражу.

В рамках підготовки та проведення вищезазначеного заходу 22 серпня 2018 року у приміщенні Відділення відбулася чергова робоча зустріч начальника Відділення Б.Мусієнка та доцента кафедри цивільного права ДоНУ, кандидата юридичних наук Л.Амелічевої.

Учасниками було узгоджено ряд організаційних питань. Зокрема, розглянуто проект Методичних рекомендацій сторонам соціально-трудових відносин по врегулюванню розбіжностей та вирішенню КТС(к), розроблений фахівцями Відділення, внесено ряд змін та доповнень з урахуванням конструктивних пропозицій, наданих арбітрами та посередниками НСПП під час чергової наради-семінару.

Також було обговорено завдання для учасників змагань, які відбуватимуться в два тури:

  • конкурс письмових робіт і документів команд, за результатами якого здійснюється допуск команд до усних виступів;
  • усні виступи команд, під час яких кожна з команд представляє і захищає інтереси однієї із сторін колективного трудового спору.

Крім того, Б.Мусієнко повідомив про хід ведення переговорів з представниками Вінницької обласної державної адміністрації щодо надання приміщення для проведення заходу.

На завершення зустрічі було обговорено дату та місце засідання оргкомітету з підготовки та проведення І Всеукраїнських змагань з трудового арбітражу, співголовою якого є начальник Відділення.