11 вересня 2018 року у приміщенні Головного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області відбулась робоча зустріч за участю Б. Мусієнка, начальника відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення), О.Корчаки, начальника Головного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області та М.Єрошенко, заступника начальника Головного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області (далі - ГУ ПФУ у Вінницькій області).

Оскільки начальник ГУ ПФУ у Вінницькій області та начальник Відділення є членами Вінницької обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення) пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, у ході зустрічі було обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах-боржниках, причини виникнення заборгованості із заробітної плати, стан погашення заборгованості тощо. Також було обговорено можливість напрацювання спільних заходів щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати (зокрема, спільних виїздів на підприємства-боржники).

Учасники зустрічі обговорили спільні правоосвітні заходи у рамках роботи Вінницької обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, зокрема проведення спільних семінарів, лекцій для учасників соціально-трудових відносин з питань трудового законодавства, виготовлення інформаційних матеріалів та ін.

Начальник Відділення Б.Мусієнко надав інформацію про функції Відділення відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні», зокрема про  здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

Начальник ГУ ПФУ у Вінницькій області О. Корчака наголосила на важливості соціального діалогу в частині регулювання питань, які виникають у виробничій та соціально-економічній сфері й стосуються прав та інтересів працівників і роботодавців.

 По завершенню зустрічі учасниками було підписано Угоду про співпрацю, відповідно до якої основними напрямами співпраці визначено:

- методичну та правову допомогу сторонам соціально-трудових відносин;

- здійснення спільних правоосвітніх заходів, спрямованих на легалізацію трудових відносин та оплати праці;

- взаємний обмін інформацією відповідно до повноважень;

- взаємодія в рамках роботи обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення) пенсій, стипендій та інших соціальних виплат;

- взаємодія в рамках роботи Вінницької обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Б.Мусієнко висловив надію на тривалу і плідну співпрацю, що сприятиме стабілізації трудових відносин, запобіганню виникнення КТС(К) у Вінницькій області, зауваживши, що процеси реформування органів державної влади та місцевого самоврядування вимагають тісної співпраці задля дотримання законності у трудових колективах області та забезпечення соціальної стабільності у сфері праці.