Відповідно до Плану роботи відділення Національної служби посередництва і примирення у Вінницькій області (далі – Відділення) з підвищення рівня правової культури на 2018 рік, затвердженого наказом № 09 від 05.03.2018 р. та Плану заходів відділення НСПП у Вінницькій області до 20 річниці НСПП, затвердженого наказом № 20 від 20.05.2018 р., відділення НСПП у Вінницькій області продовжує підготовку до  І Всеукраїнських змагань з трудового арбітражу з трудового права, які відбудуться 10 листопада 2018 року у м. Вінниця.

Відділення НСПП у Вінницькій області виступає співорганізатором даного заходу з метою популяризації діяльності Національної служби посередництва і примирення, підвищення рівня правових знань з питань соціально-трудових відносин, вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та з нагоди 20 річниці Національної служби посередництва і примирення.

Організаторами І Всеукраїнських змагань з трудового арбітражу з трудового права є відділення НСПП у Вінницькій області, Донецький Національний університет ім. В.Стуса, Вінницька обласна державна адміністрація. Учасниками І Всеукраїнських змагань з трудового арбітражу з трудового права (далі – Змагання) будуть студентські команди вищих навчальних закладів України юридичних спеціальностей.

У ході підготовки організаційним комітетом, до складу якого входить начальник Відділення Мусієнко Б.Ю., проведено значну організаційну роботу щодо проведення Змагань. Фахівцями Відділення разом з викладачами Донецького Національного університету ім. В. Стуса із залученням трудових арбітрів НСПП, було розроблено кейс, Регламент Змагань та Методичні рекомендації сторонам соціально-трудових відносин, які використовуватимуться під час Змагань як методичний посібник. 

Метою Змагань є поглиблення теоретичних знань з трудового права студентів–юристів вищих навчальних закладів України й набуття ними практичних навичок з питань розгляду і вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) у процесі проведення засідання трудового арбітражу.

Змагання становлять собою відтворення засідання трудового арбітражу, під час якого кожна з команд представляє інтереси однієї зі сторін колективного трудового спору (конфлікту) у якості представників роботодавця або представників найманих працівників під час розгляду кейсу.

Змагання відбуватимуться в два тури:

1) 1 тур - конкурс письмових робіт команд

2) 2-й тур - усні виступи команд

Оцінюватимуть змагання комісія з оцінювання письмових робіт та журі, до складу яких буде залучено провідних фахівців: юристів-практиків, науковців, викладачів з права, фахівців Національної служби посередництва і примирення.

Відділення продовжує роботу щодо організації проведення даного заходу. Зокрема, розпочато прийняття заявок від студентських команд для участі у Змаганнях.