27 вересня 2018 року в рамках взаємодії відділення НСПП у Вінницькій області (далі - Відділення) з Головним територіальним управлінням юстиції у Вінницькій області фахівцями Відділення взято участь у постійно діючому семінарі з питань правової роботи для працівників юридичних служб територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, державних підприємств, установ, організацій.

Відкрив та провів семінар начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Ю.Круголь.

Відповідно до регламенту на порядку денному було розглянуто ряд питань, а саме:

  • участь Відділення у вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів);
  • дисциплінарна відповідальність державних службовців;
  • реалізація норм другого пакету законів «Чужих дітей не буває»;
  • норми Закону України «Про Вищий антикорупційний суд».

По першому питанню порядку денного виступила в.о. начальника Відділення О.Богословська. У своїй доповіді вона  поінформувала присутніх про основні завдання та напрямки роботи Відділення, поділилася досвідом щодо запобігання виникненню КТС (к), а  в разі виникнення - успішного їх вирішення. Також в.о. начальника окреслила основні форми та методи роботи Відділення з підвищення рівня правової культури всіх учасників трудових відносин, зазначивши, що саме цей напрямок діяльності Відділення сприяє поліпшенню соціального клімату у трудових колективах області. Учасників семінару було ознайомлено з роботою Відділення щодо проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності сторін профспілок та організацій роботодавців.

Актуальною темою для обговорення в ході семінару стали питання щодо дисциплінарної відповідальності державних службовців, які прокоментував головний спеціаліст-юрисконсульт Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях С.Починок, а також  доповідь начальника відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Вінницькій області К.Макушинської.

По завершенню семінару Ю.Круголь подякував всім доповідачам за змістовні доповіді та надані роз’яснення і запропонував присутнім взяти участь у  визначенні цікавих тем для проведення наступних семінарів.