29 жовтня 2018 року у приміщенні відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) відбулась нарада-семінар за участю трудових арбітрів та посередників НСПП.

Відкрив нараду-семінар начальник Відділення Б.Мусієнко, ознайомивши присутніх з питаннями, винесеними на розгляд.

Головний спеціаліст Ю. Сімонишина надала інформацію про роботу Відділення упродовж 9 місяців 2018 року, зокрема, про заходи по врегулюванню чинників дестабілізації соціально-трудових відносин на підприємствах, стан СТВ яких перебуває на обліку Відділення, охарактеризувала стан соціально-трудових відносин на підприємствах з підвищеним рівнем конфліктогенності, а також результати вжитих заходів, а саме погашення заборгованості із виплати заробітної плати та зняття з обліку випадків дестабілізації стану СТВ. Крім того, учасниками було обговорено результати комплексного аналізу стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах та організаціях, де упродовж 2006-2017 та січня-вересня 2018 років НСПП здійснювала заходи щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), підготовленого Відділенням.

У ході семінару головним спеціалістом О.Богословською  арбітрам було надано інформацію про стан роботи відділення з питань оцінки відповідності критеріям репрезентативності сторін соціального діалогу за 9 місяців 2018.  Також було проведено презентацію та роздано присутнім інформаційно-методичні матеріали, розроблені Відділенням за участі арбітрів та посередників НСПП до 20-річниці з дня утворення НСПП, а саме Буклет «Соціальний діалог – шлях до стабільності соціально-трудових відносин» та плакат з інформацією та реквізитами Відділення для інформаційно-консультаційних центрів.

Б.Мусієнко ознайомив присутніх із запланованими  заходами Відділення по святкуванню 20-ї річниці з дня утворення Національної служби посередництва і примирення і, зокрема, залученням арбітрів та посередників  до їх проведення. Оскільки Відділенням заплановано проведення І Всеукраїнських змагань з трудового арбітражу з трудового права, присутнім було запропоновано визначитися з кандидатурами для суддівській колегії з метою оцінки студентських команд-учасниць при моделюванні засідання трудового арбітражу. Після активного обговорення відповідні кандидатури було обрано та затверджено.

Крім того, з метою підвищення кваліфікації арбітрів та посередників запрошено взяти участь у семінарі громадської організації «Подільський центр медіації і права»  «Примирна процедура за участю судді» , що заплановано для проведення у листопаді п.р.

По завершенню наради-семінару начальник Відділення висловив сподівання на подальшу активну співпрацю, а також запросив всіх присутніх на святкування 20-ї річниці з дня утворення НСПП.