29 листопада 2018 року в рамках взаємодії та на запрошення Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області (далі – Управління) фахівцями Відділення НСПП у Вінницькій області (далі - Відділення) взято участь у постійно діючому семінарі з питань правової роботи для працівників юридичних служб територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, державних підприємств, установ, організацій. З метою підвищення кваліфікації та рівня правової освіти на запрошення Відділення у семінарі взяли участь представники позаштатних інституцій НСПП.

Перед присутніми виступили представники Управління, Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях, Управління Держпраці у Вінницькій області тощо.

Відповідно до регламенту на порядку денному було розглянуто ряд питань, а саме:

  • реалізація експериментального проекту у сферах державної реєстрації;
  • проблемні питання застосування законодавства про державну службу;
  • проблеми застосування трудового законодавства;
  • обмеження щодо отримання подарунків державними службовцями;
  • актуальні питання державної реєстрації профспілок.

Окрім того, в ході семінару слухачів було ознайомлено з роботою Відділення щодо проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності сторін профспілок та організацій роботодавців, а також надано відповідні інформаційні матеріали.

По закінченню семінару представниками Відділення та Управління було обговорено спільний план заходів по підвищенню рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин у 2019 році, зокрема, формат участі фахівців Відділення у засіданнях Вінницької обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, членом якої є начальник Відділення, та семінарах для працівників юридичних служб.