04 лютого 2019 року у приміщенні відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) відбулась нарада-семінар за участю працівників Відділення, трудових арбітрів та посередників НСПП.

Відкрив засідання начальник Відділення Б.Мусієнко, який ознайомив присутніх з результатами роботи Відділення за 2018 рік. Було проаналізовано стан та динаміку соціально-трудових відносин в області, заходи Відділення щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Б.Мусієнко наголосив на необхідності активізації роботи щодо виявлення конфліктних ситуацій у трудових колективах області з метою упередження загострення конфлікту та виникнення КТС (к).

Про напрямки роботи щодо здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності сторін соціального діалогу та підвищення рівня правової культури учасникам наради-семінару розповіла головний спеціаліст Відділення О.Богословська. Також зважаючи на заплановане у 2019 році проведення спільно з Донецьким національним університетом ім.Василя Стуса II Всеукраїнських змагань з трудового арбітражу з трудового права та ряду інших спільних проектів, було обговорено можливість залучення арбітрів та посередників НСПП і формат їх участі.

Крім того, під час засідання учасниками було погоджено подальшу участь трудових арбітрів та посередників НСПП у навчальних семінарах Школи медіації та права, які проводяться Відділенням спільно з ГО «Подільський центр медіації та права» згідно плану щодо підвищення рівня правової культури Відділення на 2019 рік.

По завершенню наради-семінару начальник Відділення подякував всім присутнім за участь у засіданні та висловив сподівання на подальшу активну співпрацю.