З метою підвищенню рівня правової освіти сторін соціального діалогу відділення НСПП у Вінницькій області (далі - Відділення)  використовує широкий спектр різноманітних форм та методів: надання консультацій, рекомендацій, роз’яснень у засобах масової інформації та на веб-сайтах,  розробка та розповсюдження методичних матеріалів, проведення навчальних семінарів, «круглих столів», нарад, конференцій тощо.

Здійсненню роботи  Відділення з підвищення рівня правової освіти суттєво сприяла співпраця з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування, організаціями роботодавців і профспілок, освітніми закладами та громадськими організаціями.

Для підвищення якості інформаційної та просвітницької роботи Відділенням проводиться розробка та реалізація нових напрямків діяльності, а саме співпраця з бібліотеками. Так, на базі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва (далі – ВОУНБ) розпочато роботу з організації виставки на тему: «Правова освіта як засіб формування громадянського суспільства». Серед експонатів представлено методичні матеріали (буклети, плакати), розроблені Відділенням для інформування громадян з метою роз’яснення їх трудових прав, а також примірники видання «Бюлетень Національної служби посередництва і примирення», збірники законодавчих та нормативно-правових актів з питань діяльності Національної служби посередництва і примирення та здійснення примирних процедур.

Одночасно начальником Відділення Б.Мусієнком проведено робочу зустріч із завідувачем сектора правової інформації ВОУНБ К.Осадчук, під час якої обговорено шляхи подальшої співпраці. Зокрема, Б.Мусієнка запрошено до участі у семінарі керівників правових гуртків та клубів закладів професійної (професійно-технічної ) освіти на тему: «Правоосвіта. Роль бібліотек», який відбудеться 06 березня 2019 року.