З метою покращення рівня правових знань з питань регулювання соціально-трудових відносин та вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), поширення інформації про діяльність Національної служби посередництва і примирення та відділення НСПП у Вінницькій області (далі Відділення) зокрема, 06 березня 2019 року відкрилася виставка на тему: «Правова освіта як засіб формування громадянського суспільства». Серед виставкових експонатів представлено методичні матеріали, розроблені Відділенням для інформування громадян з метою роз’яснення їх трудових прав, а саме: посібники «Досвід роботи відділення НСПП у Вінницькій області з підвищення рівня правової культури» та «Методичні рекомендації сторонам соціально-трудових відносин», буклет «Соціальний діалог», плакат із зазначенням детальної інформації про роботу Відділення. Також серед експонатів примірники видання «Бюлетень Національної служби посередництва і примирення», збірники законодавчих та нормативно-правових актів з питань діяльності Національної служби посередництва і примирення та здійснення примирних процедур.

Одночасно проведено семінар керівників правових гуртків та клубів закладів професійної (професійно-технічної ) освіти на тему: «Правоосвіта. Роль бібліотек». Співорганізатором заходів стало Відділення в рамках співпраці   з Вінницькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім. К.А. Тімірязєва задля підвищення якості інформаційної та просвітницької роботи Відділенням.

Начальник Відділення Б.Мусієнко, базуючись на 20-річному досвіді діяльності НСПП,  виступив з доповіддю на тему «Вирішення трудових спорів», у якій висвітлив актуальні питання правового регулювання трудових спорів, зокрема, вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), окреслив основні завдання та функції НСПП, акцентувавши увагу на необхідності реформування законодавства про трудові спори відповідно до Нової моделі вирішення трудових спорів в Україні, розробленої експертною групою за участю НСПП.

По закінченню виступу відбулось жваве обговорення, обмін думками, побажаннями та пропозиціями учасників заходу. Начальник Відділення висловив сподівання на подальшу активну співпрацю і запропонував присутнім взяти участь у  визначенні цікавих тем для проведення наступних семінарів.

По завершенню семінару організаторами було підведено підсумки та досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці в рамках підвищення рівня правової освіти сторін соціального діалогу.