07 березня 2019 року начальник відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) Б.Мусієнко взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку при Вінницькій ОДА (далі – Рада). На заході були присутні Прем`єр-Міністр України В.Гройсман, Перший віце-прем`єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України С.Кубів, віце-прем`єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г.Зубко, Віце-прем'єр-міністра України В.Кістіон, представники місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування. Також у засіданні взяли участь очільники об’єднаних територіальних громад, керівники навчальних закладів, нардепи і депутати обласної та міської рад, голови судів, підприємці та директори потужних компаній.

Відкрив засідання Ради В. Гройсман, який проінформував про основні переваги запроваджених Урядових реформ. Прем’єр-міністр України звернув увагу на досягненнях та позитивних змінах, які відбулись у територіальних громадах у рамках децентралізації. Про економічні реформи в Україні, основні здобутки та плани на середньострокову перспективу інформував С.Кубів.

У рамках даного заходу голова Вінницької ОДА В.Коровій презентував Перспективний план розвитку Вінниччини на 2019-2021 роки, зосередивши увагу на пріоритетних напрямках роботи області на найближчі три роки.

Вінницький міський голова С.Моргунов  представив результати фінансової децентралізації 2014-2018 років та  розповів про перспективи подальшого розвитку Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.

Про досвід Тростянецької територіальної громади на шляху децентралізації представникам Уряду та присутнім  доповіла Тростянецький селищний голова Л.Червонецька.

У своєму виступі Г.Зубко акцентував увагу на унікальності регіонів, що є головним чинником у розвитку всієї України.

Підсумки засідання Ради підбив Прем’єр-міністр України В.Гройсман, який зосередив увагу на продовженні реалізації початих реформ та розвитку громад на місцях.

По закінченню заходу Б.Мусієнко провів нараду з фахівцями Відділення для ознайомлення з результатами засідання Ради.