В рамках  співпраці  між  відділенням НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) та Департаментом соціальної і молодіжної політики Вінницької ОДА (далі – Департамент) 16 квітня 2019 року в приміщенні Відділення  було проведено чергове засідання «круглого столу», в роботі якого взяли участь фахівці Відділення та представники Департаменту.            

Сторонами було обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах, установах та організаціях області, де існують чинники дестабілізації стану соціально-трудових відносин. Особливу увагу приділено ситуації на підприємствах,  що перебувають в базі даних конфліктогенних підприємств області та в системі запобігання виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) Відділення. Було проаналізовано причини, що призвели і в подальшому  можуть спровокувати ускладнення стану соціально-трудових відносин в окремих трудових колективах області. Зокрема, обговорено причини зростання заборгованості із заробітної плати у ПрАТ «Гніванський завод спецзалізобетону», де упродовж березня п.р. борг зріс на 9,2%. Для сприяння стабілізації стану соціально-трудових відносин і вироблення ефективних методів виходу із кризової ситуації учасниками засідання було розглянуто можливість проведення зустрічі у форматі «круглого столу» за участі представників адміністрації та профспілкового комітету підприємства.

 Також учасниками  «круглого столу» було проаналізовано фінансово-економічні та соціально-трудові  показники   області, результати  моніторингу Відділення і внесено відповідні пропозиції щодо  підготовки Прогнозу можливого стану соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів ) на підприємствах, установах, організаціях Вінницької області у ІІ півріччі 2019 року, в т.ч. з врахуванням пропозицій ІКЦ НСПП.

У підсумку роботи «круглого столу» начальник  Відділення Б.Мусієнко підкреслив, що саме у співпраці та здійсненні координації дій проводяться заходи щодо стабілізації соціально-трудових відносин на підприємствах області, спрямовані на надання правової допомоги сторонам соціального діалогу. Тому з метою поширення правових знань та підвищення рівня правової культури  найширшого кола учасників соціального діалогу доцільно було б порекомендувати передплатити видання «Бюлетень Національної служби посередництва і примирення» районним управлінням соціальної політики, на базі яких працюють ІКЦ НСПП.