24 червня 2019 року у приміщенні відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) відбулась нарада-семінар за участю працівників Відділення, арбітрів та посередників.

В.о. начальника Відділення О. Богословська ознайомила присутніх з результатами роботи Відділення за І півріччя 2019 року, зокрема, щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), роботою Відділення з підвищення рівня правової культури сторін соціального діалогу та проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні.

Головний спеціаліст Ю.Сімонишина ознайомила учасників наради-семінару зі станом соціально-трудових відносин на підприємствах області, які протягом І півріччя 2019 року відзначалися підвищеним рівнем конфліктогенності та перебувають на обліку Відділення, зокрема, було обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах спиртової галузі (ДП «Барський спиртовий комбінат», ДП «Тростянецький спиртовий завод», ДП «Уладівський спиртовий завод» ДП «Юрківецький спиртовий завод») та ПрАТ «Гніванський завод спецзалізобетону».

Крім того, присутніх було ознайомлено з Положенням про порядок підготовки та підвищення кваліфікації посередників та арбітрів, затвердженого наказом НСПП від 10 червня 2019 року №41 та обговорено процедуру підготовки і підвищення кваліфікації, умови та правила проведення кваліфікаційних іспитів, порядок продовження терміну повноважень посередника та арбітра.

По завершенню наради-семінару було оркеслено основні напрямки роботи Відділення за участю арбітрів та посередників НСПП на ІІ півріччя 2019 року.