26 червня 2019 року в рамках взаємодії відділення НСПП у Вінницькій області (далі - Відділення) з Головним територіальним управлінням юстиції у Вінницькій області фахівцями Відділення взято участь у постійно діючому семінарі з питань правової роботи для працівників юридичних служб територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, державних підприємств, установ, організацій.

Доповідачами на заході виступили представники Вінницького окружного адміністративного суду, Вінницького міського суду, Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях, департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА тощо.

На порядку денному було розглянуто ряд питань, а саме:

  • впровадження системи електронного доступу до правосуддя «Електронний суд»;
  • забезпечення виконання судових рішень державними органами як завершальної стадії судового процесу;
  • нове та актуальне у законодавстві про державну службу;
  • реалізація державної політики у сфері протидії торгівлі людьми у Вінницькій області;
  • строки притягнення до відповідальності за порушення, пов`язане з корупцією;
  • порядок проведення перевірки стану систематизації законодавства в органах виконавчої влади.

Цікавим та актуальним доповненням до розглянутих на семінарі питань стало  повідомлення про інформаційно-просвітницькі заходи, які розробляє та проводить управління юстиції у Вінницькій області. Присутнім було роздано буклети та плакати Міністерства юстиції, а також запропоновано заповнити анкети з метою визначення цікавих тем для проведення наступних семінарів.