На виконання рішення робочої групи «круглого столу» на тему: «Соціальний діалог як пошук шляхів вирішення конфліктних ситуацій на підприємствах Вінниччини» 05 серпня 2019 року було проведено узгоджувальну зустріч із виїздом на підприємство ДП «Теплокомуненерго МАЖ» ПАТ «Вінницький завод «МАЯК» м. Вінниця (надалі - ДП «МАЯК» ) членів обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. На зустрічі були присутні начальник відділення Національної служби посередництва і примирення у Вінницькій області, представники відділу праці та соціально-трудових відносин Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації та Управління Держпраці у Вінницькій області, керівництво ДП « МАЯК».
У ході зустрічі було з’ясовано, що дана заборгованість із виплати заробітної плати виникла у зв’язку із заборгованістю КП ВМЫ³нницяміськтеплоенерго» перед ДП «МАЖ».Учасники групи обговорили із керівником підприємства ДП «МАЖ» Федоровим О.І виконання графіка погашення заборгованості із заробітної плати, яка станом на 01.07.2019 становила 404,9 тис. грн.
За підсумками зустрічі робоча група вирішила підготувати спільне звернення до Вінницької міської ради, щодо сприяння у вирішенні даної конфліктної ситуації з метою відновлення порушених трудових прав найманих працівників та запобігання акцій соціального протесту .
Начальник відділення Б.Мусієнко надав необхідні роз’яснення та консультації щодо шляхів усунення розбіжностей соціально-трудових відносин з метою недопущення виникнення некерованих акцій протесту та запобігання виникненню колективного трудового спору(конфлікту).
По завершенню зустрічі було досягнуто домовленості про взаємне оперативне інформування та співпрацю. Відділення буде і надалі сприяти врегулюванню конфліктної ситуації з метою недопущення виникненню КТС(К) та несанкціонованих соціальних акцій протесту.