У листопаді п.р. відбулася робоча зустріч начальника відділення НСПП у Вінницькій області (Відділення) Б.Мусієнка з лекторами міського комунального підприємства “Вінницязеленбуд” з метою обговорення конфліктної ситуації, що виникла на підприємстві.

За інформацією представників окремої категорії найманих працівників підприємства (лекторів) через збитковість на межі закриття знаходиться  єдиний на весь західний регіон України стаціонарний планетарій, який перебуває на балансі МКП «Вінницязеленбуд». Працівники кажуть, що їм запропонували написати заяви на звільнення, хоча вони і так працюють на ентузіазмі і мінімальних ставках. Директор стверджує, що заклад функціонує за рахунок самоокупності, інших джерел фінансування немає. Тож на період карантину  зарплату працівникам платити нічим, і роботу планетарію ймовірно призупинять.

В ході зустрічі Б.Мусієнко надав детальні роз’яснення положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)". Сторони домовилися про співпрацю задля упередження загострення конфлікту та налагодження конструктивного діалогу між сторонами СТВ.