21 січня на запрошення Управління Держпраці у Вінницькій області (Управління) начальник відділення НСПП у Вінницькій області (Відділення) Б. Мусієнко увійшов до складу постійно діючої робочої групи з питань подолання незадекларованої праці та взяв участь у першому засіданні. Також у заході взяли участь представники Державної податкової служби, Пенсійного фонду, Національної поліції, Держслужби з безпеки на транспорті, Держпродспоживслужби, обласного центру зайнятості, Федерації профспілок, об’єднання організацій роботодавців, Вінницької правозахисної організації «Джерело надії».

В ході засідання було підведено підсумки щодо легалізації працівників за 2020 рік та визначено критерії співпраці соціальних партнерів у 2021 році. Зокрема, обговорено підписання спільних угод про співпрацю, здійснення перехресного обміну даними, організацію спільних семінарів, нарад, навчань.

У своєму виступі Б.Мусієнко поінформував присутніх про функції та завдання Національної служби посередництва і примирення, а також про заходи Відділення у випадках порушення законодавства про працю з метою стабілізації стану соціально-трудових відносин.

У підсумку соціальні партнери домовилися про продовження інформаційно-роз’яснювальної роботи з суб’єктами найбільш ризикованих сфер господарювання щодо детінізації праці та узгодили план спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.