Проведено узгоджувальні  зустрічі з директором Територіального центру соціального обслуговування

30, 31 березня та 01 квітня начальником відділення НСПП у Вінницькій області (Відділення) Б.Мусієнком проведено дистанційні узгоджувальні зустрічі з директором Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чечельницького району  (Центру) І.Малик з метою запобігання виникненню КТС (к).

Під час зустрічей обговорено шляхи врегулювання конфліктної ситуації в трудовому колективі установи, де залишаються невирішеними питання що підпорядкування Центру та виплати заборгованості із заробітної плати.

І.Малик повідомила, що в процесі ліквідації району Центр втратив джерело фінансування. На сьогоднішній день борг по заробітній платі складає близько 230 тис.грн, і відсутні перспективи його погашення, оскільки жодна з новоутворених територіальних громад не виявила бажання взяти заклад на баланс. Якщо найближчим часом питання не буде вирішено, трудовий колектив Центру готовий до більш рішучих дій щодо захисту своїх прав.

Б.Мусієнко надав відповідні рекомендації щодо можливих шляхів врегулювання конфліктної ситуації правовим шляхом, а саме застосування положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", та підкреслив важливість недопущення проведення несанкціонованих акцій соціального протесту.

 

 

Вінниччина: загострення стану соціально-трудових відносин у ВП Локомотивне депо Козятин.

З огляду на ускладнення стану соціально-трудових відносин у структурних підрозділах АТ «Укрзалізниця», фахівцями відділення НСПП у Вінницькій області (Відділення) проведено оцінку стану СТВ у виробничому підрозділі Локомотивне депо Козятин регіональної філії «Південно-Західна залізниця» (Локомотивне депо).

Зокрема, під час дистанційних робочих зустрічей начальник Локомотивного депо та представник первинної профспілкової організації повідомили, що внаслідок розбіжностей у питаннях оплати праці, рівня заробітної плати, режиму робочого часу та участі працівників в управління підприємством виникла конфліктна ситуація між сторонами соціального діалогу Локомотивного депо. 

11.03.2021 наймані працівники Локомотивного депо висунули вимоги до голови правління АТ «Укрзалізниця» та визначили орган, який буде представляти їх інтереси, а саме Центральний комітет Всеукраїнської професійної спілки «Спілка залізничників України».

Конфліктна ситуація у трудовому колективі Локомотивного депо перебуває на обліку Відділення. Зважаючи на підвищення рівня соціальної напруги, фахівцями Відділення проводяться узгоджувальні зустрічі, сторонам СТВ  надаються відповідні консультації та рекомедації з метою спрямування ситуації у правове русло.