У рамках чинної угоди відділення НСПП у Вінницькій області (Відділення) протягом І півріччя 2021 року активно співпрацює з Федерацією профспілок Вінницької області (ФПО) з метою запобігання виникненню конфліктних ситуацій та оперативного вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) на Вінниччині.

Основними формами співпраці є налагодження взаємодії сторін соціального діалогу, взаємне інформування, спільне врегулювання розбіжностей на підприємствах, де є профспілкові організації ФПО, проведення спільних заходів, консультування з питань підтвердження відповідності критеріям репрезентативності тощо. Слід відзначити співпрацю у ході підготовки Відділенням прогнозів розвитку стану соціально-трудових відносин та аналітичних довідок.

Крім того, з метою підготовки проекту актуалізованої угоди про співпрацю проведено робочі зустрічі з головним правовим інспектором ФПО. У ході зустрічей обговорено положення угоди та питання надання правової допомоги профспілковим організаціям ФПО щодо практичного застосування положень Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та «Про соціальний діалог в Україні».

Підписання актуалізованої угоди, що сприятиме поглибленню та удосконаленню співпраці Відділення та ФПО, а також забезпеченню дієвого соціального діалогу, заплановано на вересень поточного року.