06 грудня за результатами щорічного підведення підсумків роботи відділень НСПП в областях фахівці відділення НСПП у Вінницькій області (Відділення) провели дистанційну нараду-семінар з трудовими арбітрами і посередниками НСПП.

Начальник Відділення Б. Мусієнко поінформував учасників про результати роботи Відділення за січень-листопад 2021 року. Так, за сприяння Відділення вирішено та знято з реєстрації 2 колективних трудових спори (конфлікти), врегульовано 22 конфліктні ситуації на підприємствах, в установах та організаціях області. Основною причиною виникнення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин залишається заборгованість із виплати заробітної плати. Так, за сприяння Відділення підприємствами погашено зарплатні борги у сумі понад 7 млн грн.

Окрім того, було обговорено прогноз розвитку соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) у трудових колективах підприємств, установ і організацій Вінницької області у I півріччі 2022 року. Значну увагу приділено обговоренню стану соціально-трудових відносин у закладах охорони здоров`я області.

На завершення начальник Відділення Б. Мусієнко привітав учасників заходу з 23-ю річницею утворення НСПП та подякував за особистий вклад кожного з учасників в розвиток соціального діалогу.