Відділення НСПП у Вінницькій області (Відділення) сприяє вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками виробничого підрозділу локомотивне депо Козятин регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Акціонерного товариства «Укрзалізниця» міста Козятина Вінницької області та адміністрацією Акціонерного товариства «Укрзалізниця» міста Києва, зареєстрованого у червні минулого року.

Так, 26 січня начальником Відділення Б.Мусієнком проведено узгоджувальну зустріч з  начальником юридичного сектору дирекції залізничних перевезень АТ «Укрзалізниця» В.Чешковським.

Б.Мусієнко поінформував про хід вирішення спору, зокрема, про права та обов'язки сторін в рамках Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", акцентувавши увагу на ухиленні адміністрації АТ «Укрзалізниця» від примирних процедур та відмові від створення примирної комісії. Начальник Відділення зазначив, що без налагодження діалогу між сторонами КТС (к) неможливе успішне його вирішення.

Учасники зустрічі обговорили можливі варіанти спільних дій в разі загострення стану соціально-трудових відносин на підприємстві. Б. Мусієнко надав представнику АТ «Укрзалізниця» необхідні консультації та рекомендації щодо дотримання норм законодавства щодо порядку вирішення КТС (к), а також ініціював проведення найближчим часом узгоджувальної зустрічі за участі сторін КТС (к).