З метою популяризації діяльності НСПП та осучаснення форм взаємодії з соціальними партнерами 03 жовтня у Вінниці відкрилася Всеукраїнська осіння школа «Посередництво у врегулюванні колективних трудових спорів» (Школа).

Співорганізаторами заходу виступили Національна служба посередництва і примирення, Донецький національний університет імені Василя Стуса (ДоНУ), Асоціація юридичних клінік України, ГО «Трудові ініціативи». Учасниками стали студенти, які навчаються у вищих навчальних закладах України за юридичними спеціальностями.

Метою школи є підвищення рівня правових знань з питань соціально-трудових відносин, набуття навичок проведення трудової медіації при вирішенні трудових спорів, в т.ч. ознайомлення з міжнародним досвідом у цій сфері.

У перший день школи студенти взяли участь у двох тренінгах на основі презентацій Світлани Запари «Основні функції та навички посередника з врегулювання колективних трудових спорів» та Богдана Мусієнка, начальника Відділення, «Посередництво як засіб вирішення колективних трудових спорів».  Після інтерактивного обговорення посередники-фахівці провели рольову гру «Посередництво з врегулювання колективних трудових спорів».

Після завершення першого дня бажаючі отримали змогу пройти електронну реєстрацію для участі у рольовій грі з посередництва та врегулювання трудових спорів, запланованій на другий і заключний день Школи.

06 жовтня у Вінниці пройшов заключний день Школи. Студенти взяли участь у двох тренінгах, проведених на основі презентацій Артура Хімчака, начальника відділення НСПП у Донецькій області, трудового арбітра НСПП, «Методи, стилі та етапи посередництва врегулювання колективного трудового спору» та Лілії Амелічевої,  професорки кафедри цивільного права і процесу ДоНУ, доктора юридичних наук, доцента, трудового арбітра НСПП, «Міжнародний досвід врегулювання колективних трудових спорів». Після інтерактивного обговорення свої теоретичні та практичні знання, отриманні під час навчання у Школі, учасники змогли випробувати у рольовій грі «Посередництво з врегулювання колективних трудових спорів». По завершенню тренери підвели підсумки проведеної гри, відзначивши найбільш ініціативних учасників.

Насамкінець організатори подякували студентам за активну участь, креативність та жвавий інтерес до посередництва.  Майбутні правники отримали від тренерів поради щодо поглиблення теоретичних знань з трудового права та набуття практичних навичок у сфері вирішення трудових спорів. 

На згадку про участь у Всеукраїнській осінній школі «Посередництво у врегулюванні колективних трудових спорів»  організатори, партнери та учасники отримали відповідні презентаційні матеріали.