27 січня  відбулася нарада начальника НСПП у Вінницькій області (Відділення) Богдана Мусієнка з Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Вінницькій області Наталією Гурковською  та  директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Мариною Лукіяновою.

Сторони обговорили питання можливих  напрямків співпраці з метою виявлення конфліктних ситуацій, що можуть призвести до виникнення колективних трудових спорів (конфліктів), та їх врегулювання шляхом надання правової допомоги сторонам соціально-трудових відносин відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Богдан Мусієнко наголосив на доречності спільної роботи по зверненням громадян та надання їм правової допомоги в питаннях практичного застосування трудового законодавства, а також проведення спільних просвітницьких заходів з метою підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин шляхом проведення «круглих столів», семінарів, видання методичних рекомендацій, посібників тощо.

Також начальник Відділення підкреслив важливість соціального діалогу як інструмента у врегулюванні  трудових та соціально - економічних відносин та зупинився  на проектах  змін в законодавстві щодо підтвердження репрезентативності сторін соціального діалогу. 

Насамкінець учасники зустрічі домовилися про подальше співробітництво задля поліпшення соціально-трудових відносин та сприяння налагодженню соціального діалогу.