05 квітня начальник відділення НСПП у Вінницькій області Богдан Мусієнко провів заплановану робочу зустріч з членкинями Національної асоціації медіаторів України Олександрою Рязановою та Іриною Доценко, під час якої з медіаторами підписано Меморандуми про співпрацю.

Предметом цих Меморандумів стала домовленість про співпрацю сторін на узгодження цілей, завдань та діяльності  задля  створення сприятливих умов розвитку медіації  та культури застосування альтернативних способів вирішення спорів в Україні.

Задля реалізації  домовленостей сторони вживатимуть спільних заходів, спрямованих на професійний розвиток медіаторів та підвищення їх кваліфікації, а також на формування в Україні культури застосування альтернативних способів вирішення спорів; здійснюватимуть взаємний обмін корисною інформацією та братимуть участь у спільних заходах; використовуватимуть можливості засобів масової інформації для просування медіації в Україні та висвітлення діяльності  сторін у цій сфері тощо.

В ході зустрічі було обговорено найближчі плани взаємодії, зокрема проведення тренінгу з основ медіації для фахівців відділення, а також спільний виступ на радіо «Місто над Бугом».

Б.Мусієнко висловив надію, що спільні узгоджені дії сторін-підписантів сприятимуть впровадженню європейських стандартів, демократичних цінностей та верховенства права у сфері трудового законодавства, а вивчення та обмін досвідом вирішення трудових конфліктів полегшить налагодження соціального діалогу.