Сьогодні, 22 березня, відбулася спільна нарада  начальника відділення НСПП у Вінницькій області Богдана Мусієнка з представниками Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА, а саме директором департаменту Ігорем Цехановським та  керівниками структурних підрозділів.

Сторони проаналізували стан виконання Меморандуму про  співпрацю між Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА та відділенням НСПП у Вінницькій області. Зокрема, обговорено вжиті заходи, спрямовані на запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), сприяння розвитку соціального діалогу, підвищення рівня обізнаності найманих працівників щодо захисту своїх прав. Ігор Цехановський відзначив високу ефективність цих заходів, зазначивши, що запобігання виникненню трудових конфліктів – особливо важливий процес в умовах війни. В свою чергу, Богдан Мусієнко наголосив на важливості розвитку співпраці на рівні районів та об`єднань територіальних громад з урахуванням реформи децентралізації та адміністративно-територіального устрою, в т.ч. на базі інформаційно-консультаційних центрів НСПП.

Також було обговорено законодавчі зміни у сфері трудових відносин та оновлення законодавства про колективні договори, в т.ч. щодо процесу проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності) суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців та можливих шляхів його вдосконалення.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленості щодо активізації взаємодії в рамках реалізації державної політики в сфері праці і стабілізації соціально-трудових відносин та визначено пріоритетні завдання з урахуванням чинного меморандуму про співпрацю.