Сьогодні, 10 квітня начальник відділення НСПП у Вінницькій області  Б. Мусієнко та медіаторка, членкиня правління Національної Асоціації медіаторів України І. Доценко взяли участь у передачі “Рефлекторія” в  прямому ефірі радіо “Місто над Бугом” та телеканалі “Віта”. Під час ефіру обговорено тему “Посередництво і примирення в трудових відносинах у партнерстві з медіацією”.

Б. Мусієнко надав роз’яснення про основні завдання НСПП, розкрив роль посередництва у вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів) та можливість залучення медіаторів до їх вирішення. В свою чергу І. Доценко поінформувала, що медіація є дієвим позасудовим способом вирішення спорів (конфліктів).

Особливу увагу було приділено реформуванню законодавства про соціальний діалог та роль медіації у підвищенні ефективності ведення соціального діалогу.

Насамкінець начальник відділення наголосив на важливості  об’єднання зусиль фахівців НСПП та медіаторів для підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин.

З метою подальшого інформування вінничан про функції та завдання НСПП, реформування системи трудового законодавства, сучасних підходів до соціального діалогу було досягнуто домовленості про участь у подальших телерадіоефірах.