6 липня начальник відділення НСПП у Вінницькій області Богдан Мусієнко провів нараду з начальником Центрально - Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  Віталієм Подорожним та заступником начальника Олександром Базякою.

Богдан Мусієнко ознайомив присутніх із основними положеннями законодавства про вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), соціальний діалог в Україні, перспективи його реформування та практичної реалізації.

Учасники наради акцентували увагу на необхідності оперативного взаємного інформування щодо порушення трудових прав, які можуть призвести до ускладнення стану соціально-трудових відносин.

Під час наради було підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію, у якому передбачено:

  • об’єднання спільних зусиль та втілення ефективних форм співпраці сторін у здійсненні державного контролю за дотриманням гарантованих Конституцією та іншими законами України трудових прав працівників;
  • запобігання порушенню законодавства про працю, охорону праці, врегулювання конфліктних ситуацій та усунення причин, що можуть призвести до виникнення конфліктних трудових спорів (конфліктів);
  • вжиття заходів для відновлення порушених прав, проведення роз’яснювальної роботи щодо їх попередження та надання консультацій з питань трудових відносин тощо.

Також було обговорено подальшу співпрацю, напрями взаємодії,  проведення спільних заходів з метою реалізації відповідних положень Меморандуму.